Na de overdracht wordt Yield Plus beheerder van het monumentale complex ‘De Hofbogen’ in Rotterdam. Dit iconische monument wordt in september eigendom van de Dudok Groep, die al diverse andere bijzondere panden in Rotterdam bezit.

De Hofbogen is een groot complex met ruim 100 units, die volledig verhuurd zijn. Het strekt zich uit van het Hofplein tot aan de Gordelweg, daarmee heeft het in totaal een lengte van bijna 2 kilometer. In 1908 werden Rotterdam en Scheveningen per spoor aan elkaar verbonden. Een eeuw lang reden er treinen over de Hofbogen op dit traject. Daarna gaven woningcorporaties Vestia en Havensteder dit monumentale bouwwerk een tweede leven. Nu zijn de Hofbogen Europa’s langste bedrijfsverzamelgebouw.

Dakpark
De Hofbogen zijn inmiddels een geliefde plek geworden voor Rotterdammers en bezoekers. Tegenwoordig vind je er tal van hippe winkels, koffiezaken en restaurants. Op het dak van Station Hofplein is een dakpark ingericht, het Luchtpark.

Yield Plus gaat het administratief en technisch beheer voeren voor de Dudok Groep en is trots om dit iconische complex aan de portefeuille toe te mogen voegen. Na de Schiecentrale is dit het tweede complex waarvoor Yield Plus het beheer doet in opdracht van de Dudok Groep.

Bron: vastgoedjournaal